Op dit moment worden er helaas geen Small group trainingen gegeven.
Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over andere mogelijkheden.

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen of vrouwen die bevallen zijn, onder deskundige begeleiding te trainen zodat er veilig en verantwoord getraind kan worden en klachten of blessures worden voorkomen. En mochten er toch klachten zijn (bijvoorbeeld aan buik, rug, bekken of bekkenbodem), ook dan is het van belang dat deze vrouwen bij een expert traint zodat er gewerkt kan worden naar herstel en optimaal functioneren.

Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van de grote spiergroepen en specifieke spiergroepen als de bekkenbodem. Dit alles door middel van functionele bewegingen.

Fit worden/blijven tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er een hoop. Een zwangerschap is een bijzonder proces en voor iedereen uniek. De small group trainingen zijn zo ingesteld dat je op elk niveau en in elk trimester kunt instappen. De small group trainingen dragen bij aan een fitte zwangerschap en een goede voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze 8-weekse cursus kun je 4 aanvullende momenten uitkiezen waarop je wordt voorgelicht over de voorbereiding van de bevalling en wat je kan verwachten tijdens de bevalling. De voorlichting wordt gegeven buiten de trainingen om en duurt ongeveer 1 uur.
Tijdens de trainingen houden wij rekening met de anatomische en fysiologische veranderingen. Wanneer je start met onze 8-weekse cursus krijg je eerst een uitgebreide intake, doormiddel van de intake komen wij alles over jou en de zwangerschap te weten zodat we altijd voor iedereen een passende training kunnen geven.

Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de uitleg over wat er gebeurt in je lijf als je zwanger bent. Er zal worden uitgelegd hoe je rug- en bekkenklachten tijdens je zwangerschap kunt voorkomen of verhelpen. Ook wordt uitleg gegeven over de bevalling. Wat kun je verwachten? Wat kan er gebeuren tijdens een bevalling? Hoe kun je het beste de weeën opvangen? Welke houding is het meest geschikt om weeën op te vangen? Welke ademhalingstechnieken kun je toepassen om je weeën beter op te vangen?  En nog veel meer.

Wat zijn de effecten van training tijdens de zwangerschap?

 • Fysieke fitheid wordt behouden en/of verbetert
 • Gewicht management
 • Vermindert risico op zwangerschapsdiabetes
 • Vermindert van lage rugklachten
 • Verbetert psychologisch welbevinden
 • Minder depressies tijdens en na zwangerschap
 • Sneller en beter herstel postpartum

Het resultaat van de voorlichting (theorie):

 • Je bent geïnformeerd over het begin van de bevalling, ontsluitingsfase en de persfase
 • Je bent geïnformeerd over verschillende beval houdingen en ademhalingstechnieken
 • Je bent geïnformeerd over de invloeden van lichamelijke, mentale en emotionele veranderingen
 • Je bent in staat om deze kennis te delen met de verloskundige/gynaecoloog zodat je beter je geboorte plan kan aanhouden (indien mogelijk)
 • Je bent in staat om eerder klachten te herkennen rondom de bekkenbodem
 • Partnerles

Je kunt vanaf de 12e week van de zwangerschap instromen in onze small group trainingen. In overleg kan dit ook eerder.
Met personal training kun je direct starten.

Herstellen na je bevalling

Tijdens en na de zwangerschap verandert er een hoop, zowel fysiek als mentaal. Je kunt bij ons twee weken na de bevalling weer rustig aan beginnen met krachttraining, mits je geen keizersnede hebt gehad.

De trainingen worden opgebouwd, de eerste twee weken na de bevalling focussen we vooral op de ademhaling, houding, het aan en ontspannen van de bekkenbodem en de samenwerking van de core en bekkenbodem.

Na de bevalling kun je het gevoel hebben dat je alles weer kan. Een groot deel van het lichaam is namelijk weer klaar om te trainen. Maar de bekkenbodem en core spieren hebben wat meer tijd nodig om weer goed met elkaar samen te kunnen werken. Door de veranderingen in het lichaam, communiceren deze spieren heel anders dan voor de bevalling. Daarom is het belangrijk om de trainingen die je gaat doen, rustig op te bouwen.

Zie de zwangerschap als een blessure. Om een voorbeeld te geven; we plaatsen een atleet die nog aan het herstellen is van een blessure ook niet terug op het veld om binnen enkele weken volledig te trainen, een vrouw die net bevallen is zou dezelfde behandeling moeten krijgen. Het lichaam is echt niet binnen een korte tijd hersteld, het kan maanden duren voordat het lichaam weer optimaal hersteld is. Misschien ervaar je dit niet zo tijdens het dagelijks leven maar zorg dat je de kleine stappen binnen de training niet overslaat. De oefeningen voor de core, de ademhalingsoefeningen en het rustig opbouwen van de oefeningen zijn enorm belangrijk om klachten rondom te verminderen of zelfs te voorkomen.

De eerste vier maanden zijn belangrijk voor het opnieuw opbouwen van een solide basis. Daarna is het belangrijk dat de solide basis van krachttoename, de samenwerking tussen de core en de bekkenbodem, 100% is en blijft. Hoofddoel van de Powermama training: werk aan een goede basis van kracht, zodat je op de juiste manier gewichten verplaatst. Zorg dat de bekkenbodem en de core 100% (samen)werken. Krachttraining kan ervoor zorgen dat je, je oude fysiek weer terugkrijgt en dat alles werkt zoals het hoort.

De trainingen hebben een wetenschappelijke fundering en worden geprogrammeerd met de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken.

We raden je aan om voor de start van de de lessen of personal training een bekkenbodem fysiotherapeut te bezoeken.
Zeker na de zwangerschap is een bezoek aan een bekkenfysiotherapeut belangrijk. Tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling kunnen fysiologische en hormonale veranderingen in het lichaam zorgen voor veranderingen waarop de bekkenbodem en de buikspieren (samen)werken. Een bekkenbodem fysiotherapeut kan, ook wanneer er geen zichtbare of voelbare klachten worden waargenomen, een belangrijk onderdeel zijn van herstel. Ook al zijn de klachten niet zichtbaar of voelbaar, onbewust kunnen spieren toch niet optimaal werken.

Een bekkenbodem fysiotherapeut is gespecialiseerd in de gezondheidsproblemen rondom de bekken en core. Denk bijvoorbeeld aan een verzakking van de bekkenbodem of een diastase, waarbij de buikspieren na bevalling uitgerekt blijven.

Wij raden aan om ongeveer zes weken na de zwangerschap naar een bekkenbodem fysiotherapeut te gaan. Ook als je eerder of later na je zwangerschap twijfelt aan de klachten of symptomen die je ervaart, kan je altijd contact opnemen met een bekkenbodem fysiotherapeut.

Wanneer je start met de 8-weekse cursus ontvang je een guide met handige tips en informatie over ademhaling, houding en core spanning.

In de blogs gaan wij dieper in op verschillende onderwerpen o.a: buikspieren en diastase, ademhaling, welke sporten worden afgeraden en over de bekkenbodem.

Bekijk voor meer informatie onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

PowerMama | CrossFit071

Image result for zwangerfit logo

Image result for sarah duvall PCES PNG

null

Kosten

Beval voorlichting (1,5-2 uur) €50,-
Personal training 1 training €75,-
Personal training pakket 6 trainingen €450,-
Personal training pakket 12 trainingen €840,-
Personal training pakket 24 trainingen €1560,-
Personal training pakket 48 trainingen €2880,-
Online trainingsschema €100,-
24/7 begeleiding voeding, training €100,- p/m
Voeding en training + 1 contactmoment p/w €60,- p/m
Training + 1 contactmoment p/w €50,- p/m
Informeer naar de mogelijkheden voor vergoeding door de verzekering.

Beschikbare trainer

 • Personal trainer
 • Zwangerfit®
 • Mommyfit®
Personal training pre & postnataal

Kirsten Goos

Ik ben Kirsten Goos, mede-eigenaar van Goos PTC. Samen met mijn man, Jeffrey, geef ik trainingen in onze studio in IJmuiden. Ik geef personal training en small group fitness. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen mij te verdiepen in...

Vrijblijvend intakegesprek

Verticaal formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Blog berichten

Trainen tijdens de zwangerschap
Met deze soorten sport/activiteiten kun je beter even mee wachten
Is mijn bekkenbodem onder of overactief?
Mag je de rechte buikspieren trainen na de zwangerschap met een diastase?

Wat wij doen

Ons doel is mensen te laten inzien dat ze zoveel meer kunnen dan ze denken. Dit dragen we op een professionele en daadkrachtige manier uit. We helpen, begeleiden en leiden onze klanten op, zodat ze niet enkel onze aanwijzingen opvolgen, maar ook begrijpen waarom bepaalde trainingen en gewoontes belangrijk zijn en met welk resultaat.

Bekijk onze trainingen

Uw voordelen

Goos Personal Training & Coaching besteedt veel tijd aan het maken van persoonsgerichte train- en eetschema's, zodat u op efficiënte en verantwoordelijke wijze uw doelen kunt bereiken.
 • Gecontroleerd gewicht

  Gecontroleerd gewicht

  Samen werken we toe naar uw ideale gewicht, uiteraard op een gezonde manier.
 • Persoonlijke schema’s

  Persoonlijke schema’s

  We passen de schema's aan op uw wensen.
 • Doordachte voeding

  Doordachte voeding

  Voeding en training laten we goed op elkaar aansluiten.
 • Gezondheid op niveau

  Gezondheid op niveau

  Gezondheid staat bij ons op #1.

Deze mensen waren u voor

10.0
64 beoordelingen
star star star star star

Wat zijn wij trots op je!

Stefan

star star star star star
Wat zijn wij trots op je!

Wat een bizar jaar is dit geweest voor Stefan -60kg op de teller! Ik weet nog goed dat Stefan bij mij in de gym langs kwam en zei dat het nu genoeg was. Stefan woog 178kg, bewoog amper en had...

Lees meer chevron_right

Ik heb veel meer inzicht en kennis over voeding en training, maar ben ook de nodige kilo’s en centimeters kwijt

Emma

star star star star star
Ik heb veel meer inzicht en kennis over voeding en training, maar ben ook de nodige kilo’s en centimeters kwijt

Ik heb een mega mentale en fysieke progressie geboekt. Veel meer inzicht en kennis over voeding en training, maar ook de nodige kilo’s en centimeters kwijt. Uiteindelijk is dat laatste de reden waarom we starten met Personal Body Plan. Het...

Lees meer chevron_right

Ik knal nog even door!

Marloes

star star star star star
Ik knal nog even door!

Ik had al elk dieet geprobeerd, maar boekte geen blijvend resultaat. Na het zien van de progressie foto’s op Instagram besloot ik ook aan Personal Body Plan te beginnen. Vooral het concept dat het geen dieet is, maar een verandering...

Lees meer chevron_right

Start vandaag nog!

We hebben al veel verschillende mensen mogen en kunnen helpen hun doelen te bereiken. We vinden het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt bij de trainingen en/of eetschema's die wij voor hen maken. De mensen die u voor zijn geweest, vonden deze manier van trainen erg fijn, dus waar wacht u nog op?

Vrijblijvend intakegesprek

Neem contact op

Horizontaal formulier

"*" geeft vereiste velden aan

Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.

Logo

Contactgegevens

Jeffrey: 06 - 527 786 15
Kirsten: 06 - 557 539 07
info@goosptc.nl

Adres & openingstijden

Kennemerlaan 163
1972 EM IJmuiden

Ma t/m Zo: 06:00 uur – 21:00 uur
Zelfstandig sporten tot 21:00 uur

expand_less